ايستگاه هاي تقليل فشار گاز به چه معناست

 

 

 

ايستگاه هاي تقليل فشار گاز

يك ايستگاه تقليل فشار گاز متناسب با ظرفيت فشار ورودي و خروجي , نوع مصرف كننده تعداد و مراحل شكست فشار و خطوط آن به شكل هاي مختلفي طراحي و ساخته مي وشد ولي با وجود اين تنوع به طور كلي تجهيزات به كار رفته در ساختمان آن ها به شرح زير است كه ممكن است كاربرد برخي از آن ها ضروري و يا تعداد آن ها تغيير نمايد :

1- فيلتر ها

2- گرم كن ها

3- رگلاتور ها

4- كنتور ها

5- شيرهاي اطمينان

6- شيرهاي قطع فشار ( فشار شكن )

7- فشار سنج ها و ترمومتر ها و عايق هاي الكتريكي

8- شيرها و فلنچ ها

9- بودار كننده ها

اگر با توجه به نوع مصرف كننده بخواهيم يك تقسيم بندي ارائه دهيم داريم :

الف ) ايستگاه هايي كه شبكه هاي توزيع گاز را تغذيه مي نمايد ( ايستگاه هاي شهري).

ب) ايستگاه هايي كه شبكه داخلي صنايع و واحد هاي تجاري و مسكوني بزرگ را تغذيه مي نمايند . ( ايستگاه هاي تجاري صنعتي )
در ايستگاه هائي كه ظرفيت آن ها بيش از پنج هزار متر مكعب در ساعت بوده و تداوم گاز رساني حياتي مي باشد تعداد خطوط ايستگاه بيش از يك خط خواهد بود كه معمولا در اين گونه موارد ظرفيت هر خط در صدي از ظرفيت كل ايستگاه مي باشد .





Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

تعريف ايستگاه هاي گازي C.G.S و T.B.S :

شهر ها كه مصرف كنندگان خانگي و صنايع كوچك را درخود جاي مي دهند به همراه صنايع بزرگ همچون صنعت سيمان , كارخانجات توليد لاستيك , شيشه و … مصرف كنندگان عمده اين انرژي مي باشند كه براي مصرف اين انرژي احتياج به يك سري تغييرات در گاز مي باشد تا آماده بهره برداري شود اين تغييرات در ايستگاه هاي C.G.S و T.B.S مي شود .

به ايستگاه هايي كه در ورودي شره ها تجهيز مي شوند C.G.S و يا به طور كامل ( City Gate Station ) گفته مي شود . گاز پس از اعمال تغييراتي در اين ايستگاه ها وارد سيستم توزيع مي شود اين قسمت به ناحيه پرفشار معروف است . سپس توسط ايستگاه هاي كوچك تر بعدي كه به ايستگاه ناحيه اي T.B.S معروفند ( Town Boaraer Station ) به مصرف كنندگان ناحيه كم فشار صنعتي و خانگي منتقل مي شود .

از جمله وظايف ايستگاه هاي گازي به جز تقليل فشار كه توسط رگلاتور هاي فشار شكن انجام مي گيرد تعيين به گاز توسط وسايل اندازه گيري مختلف نيز مي باشد . اين دو فرآيند تقريبا در تمامي ايستگاه هاي تقليل فشار انجام مي گيرد ولي در C.G.S ها يك فرآيند مهم ديگر نيز انجام مي شود و آن بودار كردن گاز مي باشد .

انتخاب تعداد ظرفيت و محل مناسب براي ايستگاه بستگي به طراحي كلي سيستم انتقال ذخيره سازي و توزيع دارد . مثلا براي يك شبكه توزيع وسيع بايد از در ايستگاه تغذيه كمك گرفت كه در صورتي كه قطع خروجي از يك دستگاه داشته باشيم بتوان از ايستگاه دوم بهره گرفت .
نكته مهم در طراحي ايستگاه ها اين است كه يك دستگاه بايستي براي ظرفيت مصرفي چند سال آينده يك منطقه طراحي و ساخته شود و همچنين در قسمت هاي مختلف آن پيش بيني چهت افزايش ظرفيت ايستگاه انجام شود . به عنوان مثال چنانچه ايستگاهي براي يك كارخانه سيمان با ظرفيت اسمي yer/ton 5000 طراحي شود , بايستي قابليت افزايش را جهت افزايش ظرفيت توليد كارخانه داشته باشد , همچنين براي ايستگاه هاي شهري كه روز به روز بر جمعيت آن شهر افزوده مي شود اين پيش بيني خبرها اساس ترين اصول طراحي به حساب مي آيد , جايگاه يك ايستگاه بايستي در محلي انتخاب شود كه دسترسي به امكانات آب , برق , تلفن و جاده به سادگي ميسر باشد .  

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : چهار شنبه 11 دی 1392برچسب:ايستگاه هاي تقليل فشار گاز به چه معناست, | 18:45 | نویسنده : T.K.S |